RSS

Grill grillowi nie równy

Materiał prasowy | 2017-05-09 (13:03) | 0 opinii

drukuj A A A

(fot. pexels / CCO)

Długi weekend majowy, tradycyjnie otwierający sezon na grillowanie, już za nami. Pogoda nas nie rozpieszcza, ale przecież kiedyś w końcu musi przyjść prawdziwa wiosna, a wtedy z pewnością wszyscy miłośnicy grillowania i amatorzy smakołyków z rusztu ruszą w plener. Wcześniej jednak warto się przygotować, najlepiej zaczynając od wyboru właściwego grilla.

Przede wszystkim zastanów się, czego potrzebujesz. Grillujesz w każdy weekend, uwielbiasz aromat przyrządzanych na grillu mięs, ryb i warzywa? Lubisz grillować, ale to rozpalanie i ciągłe pilnowanie właściwej temperatury cię męczy. A może stajesz przy grillu tylko od czasu do czasu i pieczona kiełbaska zaspokaja całkowicie Twój apetyt na grillowane przysmaki? Podpowiadamy, jaki rodzaj grilla będzie dla ciebie odpowiedni.

Grill elektryczny

• Rozwiązania z Jula: Grill elektryczny marki Menuett dostępny w multimarketach sieci JULA.
• Rozpalanie i regulacja temperatury: Bez problemu ustawisz temperaturę idealną dla przygotowywanej właśnie potrawy.
• Dla kogo? Idealny dla miłośników spotkań w nieco mniejszych gronie. Modele na stół świetnie sprawdzą się o każdej porze roku.
• Zapach i aromat: Jeśli twój sąsiad nie przepada za zapachami z grilla, ucieszysz go tym wyborem – minimalna ilość dymu i zapachów.
• Czyszczenie: Szybkie i łatwe czyszczenie. Elementy niektórych modeli można nawet myć w zmywarce.
• Czym palić pod grillem? To sposób na najbardziej ekologiczna grillowanie. Musisz jednak pamiętać o dostępie do źródła prądu. Grillowanie na ustronnej łące odpada.

Grill gazowy

• Rozwiązania z Jula: Grill gazowy marki Landmann dostępny w multimarketach sieci JULA.
• Rozpalanie i regulacja temperatury: Szybko uzyskasz właściwą temperaturę. I łatwo ją zmienisz.
• Dla kogo? Godny rozważenia, gdy lubisz grillować w licznym towarzystwie.
• Zapach i aromat: Prosty trik – dodaj zrębków wędzarniczych, a potrawy nabiorą aromatu tak dobrze znanego z grilla węglowego.
• Czyszczenie: Czeka cię mniej sprzątania niż w przypadku grilla węglowego.
• Czym palić pod grillem? Konieczny będzie zakup butli gazowej.

Grill węglowy

• Rozwiązania z Jula: Grill węglowy marki Axley dostępny w multimarketach sieci JULA.
• Rozpalanie i regulacja temperatury: Rozpalenie grilla węglowego wymaga nieco więcej cierpliwości i czasu. Może jednak zaangażować do działania i skutecznie zintegrować gości.
• Dla kogo? Dostępny w wielu wersjach. Bez problemu znajdziesz model w rozsądnej cenie dopasowany do twoich potrzeb.
• Zapach i aromat: Aromat potraw kojarzony z grillem gwarantowany.
• Czyszczenie: Przy czyszczeniu i obsłudze grilla węglowego można się trochę pobrudzić.
• Czym palić pod grillem? Zaopatrz się w węgiel lub brykiet. Podpałka również się przyda.

Ceramiczny grill kamado

• Rozwiązania z Jula: Ceramiczny grill kamado marki Axley dostępny w mutlimarketach sieci JULA.
• Rozpalanie i regulacja temperatury: Szybko osiągniesz pożądaną temperaturę (możesz ją bardzo precyzyjnie regulować) i utrzymasz ją przez długi czas.
• Dla kogo? To nieco poważniejsza inwestycja. Umożliwia także wędzenie, pieczenie i „slow cooking” o każdej porze roku. Dla prawdziwych koneserów grillowania.
• Zapach i aromat: Soczyste mięsa, chrupiący chleb, pachnąca pizza – wszystko ze wspaniałym aromatem węgla drzewnego.
• Czyszczenie: Na kilka godzin grillowania może wystarczyć jedna porcja węgla. A to w połączeniu z dobrą izolacją ogranicza zabrudzenia.
• Czym palić pod grillem? Będziesz potrzebować węgla drzewnego, ale dzięki doskonałej izolacji grill ceramiczny jest bardzo wydajny.

TAGI: 
oceń
1
0
Podziel się

Opinie (0)

Pozostało znaków: 4000

REGULAMIN

Ten materiał nie ma jeszcze żadnej opinii. Twoja może być pierwsza!